SUOSITUIMMAT KYSYMYKSET

 

10 suosituinta kysymystä plastiikkakirurgisista toimenpiteistä:

1. Sattuuko se?
2. Kuinka pian olen taas työkunnossa?
3. Saako kukaan tietää toimenpiteestä?
4. Kuinka kauan lopputulos kestää?
5. Tuleeko arpia?
6. Kuinka kauan toimenpide kestää?
7. Onko se kallista?
8. Kattaako sairasvakuutukseni toimenpiteen?
9. Kuinka paljon toimenpide maksaa?
10. Mikä on seuraava askeleeni kohti toimenpidettä?

1. Sattuuko se?

Toimenpiteen aikana varmistetaan, että olosi on rauhallinen etkä tunne kipua. Jos käytetään yleisanestesiaa, niin nukut koko operaation ajan. Paikallispuudutuksessa rauhoittavat lääkkeet vielä erikseen varmistavat, että olosi on rauhallinen koko toimenpiteen- ja sen jälkeisen ajan. Toimenpiteen jälkeen mikä tahansa kipu ja epämukavuus voidaan kontrolloida lääkityksen avulla ja yleensä potilaalle määrätään varmuuden vuoksi kipulääkkeitä muutamaksi päiväksi.

2. Kuinka pian olen taas työkunnossa?

Se riippuu puhtaasti toimenpiteestä, mutta yleensä useimmat potilaat ovat töissä 2 - 14 päivän kuluttua.

3. Saako kukaan tietää toimenpiteestä?

Yleensä ei. Hyvä plastiikkakirurgi tekee ulkonäkösi luonnolliseksi ja kauniiksi ja ulkopuoliset eivät juurikaan huomaa sinun käyneen leikkauksessa. Ystäväsi saattavat kysyä, että olet ollut lomalla, aloittanut uuden dieetin tai vaihtanut treeniohjelmaasi, mutta useimmiten he eivät saa tietää, ellet itse kerro heille. Toimenpiteet suoritetaan asiakkaan toivomusten mukaisesti. Lopputuloksesta voidaan siis tehdä luonnollinen tai huomiota herättävä.

4. Kuinka kauan lopputulos kestää?

Toimenpiteet jotka keskittyvät kohotukseen, kuten kasvojenkohotus, otsankohotus ja silmäluomet kestävät potilaasta riippuen noin 10 vuotta. Tulee muistaa, että vaikka ihoa poistetaan joskus useitakin senttejä, niin se ei kasva takaisin, mutta vanheneminen jatkuu. Toimenpiteet jotka muuttavat käsiteltävän alueen muotoa tai korjaavat epäsopusuhtaisuutta, kuten nenäleikkaukset, korvaleikkaukset, rintojen suurennus ja rintojen pienennys tarjoavat pysyvän hyödyn koko loppuelämäksi. Proteesien valmistajat suosittelevat rintaproteeseja vaihdettavaksi noin 10 vuoden välein.

5. Tuleeko arpia?

Kyllä, jokaisesta toimenpiteestä jää jonkin asteiset arvet. Jäävätkö ne näkyviin? Luultavasti eivät. Kirurgisi tekee kaikkensa pitääkseen arvet niin minimaalisina kuin mahdollista ja pyrkii kätkemään ne ihosi luonnollisiin uurteisiin. Suurimmassa osassa toimenpiteistä arvet häviävät ajan mittaan ja tulevat käytännössä näkymättömiksi. Arpien muodostuminen riippuu kuitenkin ihotyypistä. On olemassa myös ihmisiä, joilla on sellainen ihotyyppi, jossa pienistäkin viilloista jää kohonneet tai värilliset arvet. Yleensä potilas on tästä ominaisuudestaan tietoinen jo toimenpiteeseen ryhtyessään.

6. Kuinka kauan toimenpide kestää?

Tämä vaihtelee suoritettavasta toimenpiteestä. Useat toimenpiteet voidaan tehdä paikallispuudutuksessa, joten yön yli viipymistä ei välttämättä tarvita ja toimenpiteestä selviää parissa tunnissa. Sinun tarvitsee tulla paikan päälle noin reilu tunti ennen toimenpidettä toimenpideyksikköön. Toimenpiteen jälkeen sinun tulee viipyä muutama tunti anestesialääkärin valvonnassa. Halutessasi voit jäädä yön yli lepäämään viihtyisään sairaalaympäristöön. Muutamissa toimenpiteissä tämä onkin suositeltavaa. Mikäli toimenpide suoritetaan yleisanestesiassa niin sairaalayöpyminen on itsestäänselvyys. Hyvä puolia yöpymisessä on esimerkiksi se, että sinun ei tarvitse heti toimenpidettä seuraavana päivänä palata takaisin toimenpideyksikköön sidoksia vaihdattamaan. Jos haluat, voit sopia ystäväsi tai sukulaisesi kanssa noutamisestasi toimenpiteen jälkeisen seuranta-ajan jälkeen. Olisi suotavaa, että tässä tapauksessa sopisit ystäväsi kanssa yöpymisestä luonasi yön yli. Voimme toki järjestää myös seuralaiselle sairaalyöpymisen, mikäli koet tarvitsevasi henkistä tukea toimenpiteen jälkeen.

7. Onko se kallista?

Hinnat ovat viime vuosina kohtuullistuneet, kun taas leikkaustekniikat ovat kehittyneet ja laatu on noussut erittäin korkeaksi. Hinnat ovat niin kohtuullisia, että melkein jokaisella on varaa niihin. Tarkoituksena onkin, että jokainen ihminen, joka kokee ulkonäössään olevan jonkin fyysisen ongelman, pystyisi korjauttamaan ongelmansa plastiikkakirurgian avulla. Tarkemmat tiedot toimenpiteiden hinnoista saat toimenpiteitä suorittavista YKSIKÖISTÄ.

8. Kattaako sairasvakuutukseni toimenpiteen?

Yleensä ei. Kuitenkin tähän on muutamia poikkeuksia. Jos toimenpiteesi on terveytesi kannalta tarpeellinen, niin kuluja voidaan korvata. Saat osan tutkimuskuluista takaisin sairasvakuutuksen kautta.

9. Kuinka paljon toimenpide maksaa?

Vähemmän kuin luulisit. Aikaisempina vuosina kauneusleikkauksia on pidetty vain rikkaiden ja kuuluisien etuoikeutena, mutta nyt ne ovat hinnoiteltu jokaiselle.
Ihmiset kaikista tuloluokista käyvät leikkauksissa. Läpimurrot leikkausmenetelmissä, tuotekehittelyssä sekä lääkityksessä ovat mahdollistaneet hintojen alentumisen ja ennen kaikkea laatutason nousun.

10. Mikä on seuraava askeleeni kohti toimenpidettä?

Varaa aika neuvontavastaanotolle. Hyviä ja luotettavia plastiikkakirurgeja löydät TÄÄLTÄ.