HUULTEN MUOTOILUTOIMENPITEET


- Huulten täyteläistäminen
- Huulten kaventaminen
- Huulten suurentaminen
- Huultenkaaren muodon muokkaukset

Huulet ovat kautta aikojen olleet kasvojen korostetuin ja ehostetuin yksityiskohta. Vanhemmiten huulet kuitenkin rypistyvät sekä kutistuvat. Usein liian ohuet huulet saavat henkilön tahtomattaan näyttämällä ankaralta ja vihaiselta. Huulten muotoilu on esteettisen kirurgian uusin ilmiö.

Huulten muotoilu ja täyteläistäminen on ollut Suomessa useaan otteeseen puheenaiheena, koska sillä saadaan helposti ja nopeasti hyviä tuloksia. Nykyään on olemassa useita erilaisia täyttöaineita ja täyttömenetelmiä, joista voi valita lyhytkestoisen tai pitempikestoisemman vaihtoehdon.

Yleisimpiä huulten täyttömenetelmiä:

· Artecol
· Goretex-lanka
· Restylane
· Derma Live
· Zyderm-kollageeni
· Erilaiset rasvasiirrännäiset

Artecol

Artecol-menetelmällä voidaan korostaa ja rajata ns. amorinkaarta entistä selkeäpiirteisemmäksi ja symmetrisemmäksi sekä täyteläistää puna-aluetta. Ikääntymisestä johtuvaan huulten asteittaiseen kutistumiseen Artecol sopii hyvin. Artecol on kansainvälisesti erittäin suosittu täyttömateriaali, koska sillä saadaan aikaan pitempikestoista tulosta kuin Restylanella.

Restylane-menetelmä

On tällä hetkellä suosituin Suomessa käytettävä menetelmä. Restylane on sokeripohjaista, synteettistä hyauronihappoa, jota on luonnostaan miltei kaikissa ihmisen kudoksissa. Restylanea suositellaan ainoastaan silloin, kun halutaan muutaman kuukauden pysyvää tulosta.

Gore-Tex-Lanka

Myös Gore-Tex-lanka on osoittanut soveltuvuutensa huulten muotoilussa. 1,8 millimetrin levyinen lanka on pehmeää ja joustavaa. Lanka pujotetaan huulen sisään halutun huulen muodon mukaisesti. Lanka korostaa huulenkaarta ja se myös tasoittaa huuliryppyjä. Gore-Tex-lanka ei liukene elimistöön, joten tulos on pysyvä. Yhdessä toimenpiteessä voidaan kerrallaan pujottaa vain kolme lankaa per huuli. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Toimenpiteen jälkeen huulet ovat turvoksissa kolmisen päivää.

Huulten muotoilun yksinkertaiset ja nopeat menetelmät osoittavat, että esteettisen kirurgian suomat mahdollisuudet ovat yhä useamman ihmisen ulottuvilla ja ne ovat pian osa nykyaikaista elämäntapaa.

Miten toimenpiteeseen pääsee

Kun alat suunnitella huulten muotoilutoimenpidettä, sinun kannattaa ottaa yhteyttä toimenpiteitä suorittavaan plastiikkakirurgiseen yksikköön. Heiltä saat lisätietoa toimenpiteestä. Neuvontavastaanotolla saat henkilökohtaisesti tietoa toimenpiteestä ja olet selvillä mitä toimenpidettä sinulle suositellaan sekä mitä toimenpiteellä voidaan aikaansaada kohdallasi. Yleensä vastaanottokäynnillä laaditaan hoito- ja toimenpidesuunnitelma sekä tehdään kustannusarvio toimenpiteestä. Samalla saat vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

Mitä toimenpiteessä tapahtuu

Huuliin ruiskutetaan täyttöaine, jolla saadaan haluttu huulten muoto aikaan tai huuliin pujotetaan lanka halutun muodon mukaisesti.

Toimenpiteestä toipuminen

Toimenpiteiden jälkeiset kivut ovat erittäin harvinaisia. Esiintyessään ne ovat lieviä, lyhytaikaisia ja helposti lääkittävissä tavallisilla särkylääkkeillä.

Koska toimenpiteestä pääset kotiin

Toimenpiteen takia ei tarvitse yöpyä toimenpidepaikalla. Samana päivänä toimenpiteen jälkeen ei kuitenkaan suositella autolla ajoa.

Tarvitsetko saattajaa?

Pienten paikallispuudutuksessa tehtyjen toimenpiteiden jälkeen voi palata yksinkin.

Jääkö toimenpiteestä näkyviä arpia?

Toimenpiteitä suorittavat plastiikkakirurgit pyrkivät minimoimaan arpijäljet ja sijoittamaan ne huulien omiin luonnollisiin uurteisiin piiloon. Toimenpiteestä ei tule arpia.

Tarvitaanko sairaslomaa?

Toimenpide ei vaadi sairaslomaa, mutta paljon työssään puhuville yleensä määrätään parin päivän sairasloma, koska huulissa esiintyy pientä turvotusta, joka saattaa haitata puhumista. Loman jälkeen huulien turvotus on ehtinyt laskeutua.

Kuinka nopeasti toimenpiteeseen pääsee?

Yksityisellä sektorilla toimenpiteeseen pääsee viikon -kuukauden kuluessa, suoritettavan toimenpiteen ajankohta suunnitellaan oman aikataulusi mukaan. Tarkempaa ajankohtaa toimenpiteeseen pääsemistä varten kannattaa kysyä suoraan plastiikkakirurgisista yksiköistä.