HIUSTOIMENPITEET

 

MIKROGRAFT -MENETELMÄ

Micrograft-menetelmä perustuu usein laserin käyttöön. Takaraivosta poistetaan ihosuikale, jossa on hiuksia ja niihin liittyviä juurituppia. Suurennuslasin avulla hoitajat irrottavat ihosta hiukset juurineen siten, että yhdessä siirrännäisessä on 1-3 hiusta. Kaljuuntuneelle alueelle tehdään aukot, joihin karvatupet istutetaan yksitellen. Hiuksia voidaan siirtää jopa 4000 kpl yhdessä toimenpiteessä. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Koska siirrettävien hiusten määrä on suuri, toimenpide vaatii runsaasti käsityötä. Operaatiossa on mukana 5-6 henkeä ja se kestää noin 3-6 tuntia.

MITEN VALMISTAUDUT TOIMENPITEESEEN

Hiukset kannattaa pestä edellisenä iltana. Tule sairaalaan sovittuna aikana niin, että olet ollut syömättä ja juomatta noin 2 tunnin ajan ennen toimenpidettä.

MITKÄ OVAT VAIKUTUKSET

Siirretyt hiukset juurtuvat uudelle ihoalueelle. Siirretyille alueille tulee ensin rupi, joka irtoaa noin 2 viikon kuluttua toimenpiteestä. Hiuspohja on alkuun punottava ja siirretyt hiukset irtoavat noin kolmen kuukauden aikana. Hiukset voimistuvat sitten vähitellen. Noin kuuden kuukauden kuluttua ne ovat kasvaneet luonnolliseksi, mutta harvaksi omaksi tukaksi. Alueelle, josta siirrännäiset otettiin, ei jää näkyvää jälkeä.

OHJEITA JÄLKIHOITOON

Ensimmäisen vuorokauden aikana ei pidä nauttia kuumia ruokia tai lämmintä juomaa. Alkoholia on vältettävä 4 päivän ajan. Toimenpiteen jälkeen sinun tulee olla neljä päivää kotona. Fyysistä rasitusta on vältettävä 2 viikon ajan. Älä käytä hattua 2 viikon aikana toimenpiteen jälkeen.

Hoidettuun alueeseen ei saa koskea 3 päivään toimenpiteen jälkeen. Nuku pääpuoli ylhäällä 3-4 yötä. 3 päivän jälkeen pese varovasti omat hiukset, ei kuitenkaan hoidettua aluetta. Käytä shampoota, jonka pH on 5,5. Kuivaa varovasti pyyhkeellä. Älä koske siirrännäisiin. Pese tämän jälkeen hiukset päivittäin samalla tavalla. Viikon jälkeen pese myös siirrännäiset hieromalla niitä varovasti sormenpäillä. 2 viikon kuluttua tikit poistetaan ja jäljellä olevat ruvet irrotetaan. Sänki irtoaa noin 2 - 4 viikon kuluttua. Kasvu alkaa 2 - 3 kuukauden kuluttua. Jälkitarkastukset sovitaan erikseen.

Laatukirurgia ei suorita hiustoimenpiteitä.